Vi erbjuder

Vi erbjuder

Välkommen till Gnesta bibliotek, som består av ett huvudbibliotek i Gnesta och en filial i Stjärnhov.
Hos oss kan du låna böcker, ljudböcker, filmer, tidskrifter, släktforska och använda datorer med internet kostnadsfritt. Du kan även faxa och kopiera. Behöver du hjälp med något, finns personal alltid tillgänglig i biblioteksdisken. Du är även välkommen att delta i våra bokcirklar, språkcaféer och ta en titt på utställningar.

På bibliotekets webbplats är det öppet dygnet runt, hela året. Med lånekort och pinkod kan du söka, reservera och låna om media samt lämna inköpsförslag.

Du kan naturligtvis även låna e-böcker och e-ljudböcker under fliken Digitalt bibliotek.

 

Lånekort

Ditt lånekort gäller på Gnesta bibliotek. Du har utöver biblioteket i Gnesta också tillgång till vårt filialbibliotek i Stjärnhov. Det är gratis att låna böcker. Det enda du behöver för att få ett lånekort är en giltig legitimation. För barn upp till 18 år måste målsman skriva under/godkänna. 
Lånekortet är en personlig värdehandling. Du är ansvarig för alla lån som registreras på kortet. Tillåt därför inte andra att använda det. Som målsman ansvarar du för dina barns lån. Som låntagare är du skyldig att informera dig om lånereglerna samt informera biblioteket om eventuell namn- och adressändring.
Om du förlorar ditt lånekort: meddela biblioteket snarast så att kortet blir spärrat! Ta alltid med låne-kortet vid lån samt vid lån av datorer.

Språk