Utställningar och evenemang

Författarbesök: Majgull Axelsson!

 

Välkommen till författarbesök med Majgull Axelsson. Hon debuterade som romanförfattare 1994 med Långt borta från Nifelheim, och har därefter skrivit flera romaner. För sitt författarskap har Majgull Axelsson blivit belönad med bland annat Guldpocket för säljframgångarna med Aprilhäxan, samt med Augustpriset för samma roman. Hon är översatt till 23 språk.

I hennes senaste bok, Ditt liv och mitt som kom ut i 2017, fortsätter Majgull Axelsson att utforska folkhemmets mörka sidor.

När Märit kommer till Lund har det gått över femtio år sedan hon var här sist. Hit kom hon som läkarstuderande på 60-talet, en tid då folkhemmet växte och blomstrade. På Norra kyrkogården finns en massgrav som påminner om en annan verklighet. Här hamnade patienterna från Vipeholm, den stora anstalten för så kallade sinnesslöa. Det var där hennes bror gick under. Vad var det som hände för alla dessa år sedan? Och vem bär egentligen skulden?

Majgull Axelsson skriver just nu på en ny bok som kommer ut till våren. Hon är road av att framträda på bibliotek och i andra sammanhang för att berätta om sitt skrivande, inte minst därför att det nästan alltid innebär att hon får höra många historier från åhörarna vilket ger henne impulser till sitt fortsatta skrivande. Så, varmt välkommen till ett spännande möte på biblioteket i Gnesta!

Gratis biljetter kan hämtas på Gnesta bibliotek från och med måndagen den 21 oktober.

 

Dag: Torsdagen den 7 november
Tid: Kl. 19.00-20.00
Plats: Gnesta bibliotek

 

Konstutställning: Höstljus

 

I utställningen "Höstljus" på Gnesta bibliotek visar Ing-Marie Berglund sina färgrika målningar.

Ing-Marie arbetar mest i akryl, men även i olja. Motiven är oftast abstrakta och öppnar upp för olika tolkningar av vad betraktaren ser i målningarna.

Inget är mer rätt eller fel än något annat. Efter en stunds betraktande kan nya motiv dyka upp. Spännande!

Utställningen pågår hela oktober.

Välkommen!

Utställningen pågår från den 2 oktober till 1 november 2019

 

 

IT-café på biblioteket

Behöver du digital hjälp?

På Gnesta bibliotek kan vi hjälpa dig med enklare frågor som rör din mobiltelefon, dator eller surfplatta. Vi kanske inte alltid har svaren till alla dina frågor men tillsammans kommer vi en bit på vägen.

Vi kan till exempel hjälpa dig

  • att skaffa e-postadress
  • att låna digitala tidningar och böcker
  • att använda sociala medier
  • att hitta på internet

Vi vänder oss särskilt till dig som känner dig osäker eller har svårt med den nya tekniken.

Vi kan tyvärr inte hjälpa dig med tekniska problem eller bankärenden.

 

Dag: Måndagar och onsdagar
Tid: Kl. 11-12
Plats: Gnesta bibliotek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Språk