Utställningar och evenemang

Utställning i samband med årets konstrunda

 

 

Helgen 5–6 september är det dags för årets upplaga av Gnesta konstrunda. I samband med konstrundan pågår under hela vecka 36 konstpromenaden. Konstnärerna ställer då ut exempel av sina verk i skyltfönster i centrala Gnesta. Biblioteket deltar med fönstrena ut mot Västra storgatan där tre konstnärer ställer ut: Calmi Bergman, Leif Leijnevi och Eija Drusian.

Utställningen med deras verk går även att se inne på biblioteket från 1 september och fram till den 25 september. Det blir en fin blandning av oljemålningar, sirliga glasblommor och stora lampor i återbrukat glas.

Mer information om konstrundan och konstpromenaden finns också på http://gnestakonstrunda.se/

 

 

Jag och Corona: Gnesta berättar

 

Vill du vara med och berätta hur Coronapandemin har påverkat dig och ditt lokalsamhälle? Vi vill ha din berättelse!

Under slutet av sommaren och hösten samlar biblioteket in berättelser om hur Gnesta kommun och dess invånare har påverkats av Coronapandemin. Det insamlade materialet presenteras i utställningen ”Jag och Corona: Gnesta berättar” som sätts upp på biblioteket senare i höst. Hur du väljer att utforma din berättelse är helt upp till dig. Det kan exempelvis röra sig om berättelser i textform, både självupplevda och skönlitterära. Det kan också vara poesi, foto, teckningar, måleri, broderier eller något helt annat. Du bestämmer själv om du vill signera ditt bidrag med namn eller vara anonym.

Insamlingen av material pågår under perioden 1 augusti till 30 oktober. Du kan lämna din berättelse direkt till biblioteket i Gnesta eller Stjärnhov, antingen till en bibliotekarie eller i bokinkastet. Det går också bra att skicka berättelsen via mejl till biblioteket@gnesta.se, via Facebook eller med posten på adressen: Gnesta bibliotek, Marieströmsgatan 3, 646 80 Gnesta.

 

 

 

 

 

 

Vill du ställa ut på Gnesta bibliotek?

Varje månad har vi en ny utställning på biblioteket, där vi visar konst och konsthantverk med anknytning till Gnesta.

Skicka ett mail till biblioteket@gnesta.se med en bild på något av dina verk, samt en kort beskrivning och när det skulle passa dig att ställa ut. Vi ser fram emot ditt mail!

 

 

 

 

 

 

 

Språk