Utställningar och evenemang

 

Jag och Corona: Gnesta berättar

 

Vill du vara med och berätta hur Coronapandemin har påverkat dig och ditt lokalsamhälle? Vi vill ha din berättelse!

Under slutet av sommaren och hösten samlar biblioteket in berättelser om hur Gnesta kommun och dess invånare har påverkats av Coronapandemin. Det insamlade materialet presenteras i utställningen ”Jag och Corona: Gnesta berättar” som sätts upp på biblioteket senare i höst. Hur du väljer att utforma din berättelse är helt upp till dig. Det kan exempelvis röra sig om berättelser i textform, både självupplevda och skönlitterära. Det kan också vara poesi, foto, teckningar, måleri, broderier eller något helt annat. Du bestämmer själv om du vill signera ditt bidrag med namn eller vara anonym.

Insamlingen av material pågår under perioden 1 augusti till 30 oktober. Du kan lämna din berättelse direkt till biblioteket i Gnesta eller Stjärnhov, antingen till en bibliotekarie eller i bokinkastet. Det går också bra att skicka berättelsen via mejl till biblioteket@gnesta.se, via Facebook eller med posten på adressen: Gnesta bibliotek, Marieströmsgatan 3, 646 80 Gnesta.

 

 

 

Svenska Fotobokspriset – Vandringsutställning

Svenska Fotobokspriset instiftades 1996 av Svenska Fotografers Förbund för att uppmärksamma och stimulera kvalitativ fotoboksutgivning. Vinnaren av årets pris är Maja Daniels med boken Elf Dalia. Daniels har med sina fotografier gjort en personlig tolkning av Älvdalens annorlunda, högst levande, kulturarv och språk. De egna trolska fotografierna kombineras med bilder av älvdalsprofilen Tenn Lars Persson, tagna under 1900-talets början.

I denna vandringsutställning visas Daniels bok tillsammans med de fyra andra nominerade böckerna från årets fotobokspris. Fotografierna i de övriga böckerna rör sig från urbant innerstadsliv till Österlens fågelliv och det dimmiga isländska landskapet.

Gnesta bibliotek: 2020-07-31 till 2020-08-25

 

 

 

 

 

 

Vill du ställa ut på Gnesta bibliotek?

Varje månad har vi en ny utställning på biblioteket, där vi visar konst och konsthantverk med anknytning till Gnesta.

Skicka ett mail till biblioteket@gnesta.se med en bild på något av dina verk, samt en kort beskrivning och när det skulle passa dig att ställa ut. Vi ser fram emot ditt mail!

 

 

 

 

 

 

 

Språk

Gnesta bibliotek

Öppettider

Måndag: 10:00 - 17:00
Tisdag: 10:00 - 17:00
Onsdag: 10:00 - 17:00
Torsdag: 10:00 - 19:00
Fredag: 10:00 - 17:00
Lördag: 10:00 - 14:00

Stjärnhovs bibliotek

Öppettider

Onsdag: 14:00-19:00